Mata'ituina Alamanuia |O lo'o tumau pea le maualuga o tau o le PLA ona o le palasitika fa'aleagaina, o le lactide mea mata e mafai ona avea ma taulaiga o tauvaga i le pisinisi PLA.

E faigata ona maua le PLA, ma o kamupani e pei o Levima, Huitong ma GEM o loʻo faʻalauteleina le gaosiga.I le lumanaʻi, o kamupani e faʻatautaia tekinolosi lactide o le a maua atoa tupe mama.Zhejiang Hisun, Jindan Tekinolosi, ma COFCO Tekinolosi o le a taulaʻi i le faʻatulagaina.

E tusa ai ma le Faalapotopotoga o Tupe (Jinan, tusitala Fang Yanbo), faatasi ai ma le alualu i luma o le fuafuaga lua-carbon ma le faatinoga o le poloaiga faasaina palasitika, palasitika masani ua faasolosolo malie ona mou ese atu mai le maketi, manaoga mo mea faaleagaina ua tupu vave, ma o lo'o fa'aauau pea ona utiuti oloa.Na taʻu atu e se tagata faigaluega sinia i Shandong i se tusitala mai le Cailian News, "Faatasi ai ma le lelei o le maualalo-carbon ma le puipuiga o le siosiomaga, o avanoa maketi mo mea leaga e matua lautele lava.Faatasi ai ma ia mea, o mea e mafai ona faʻaleagaina o loʻo faʻatusalia e le PLA (polylactic acid) e faʻamoemoeina e faʻaleagaina.O mea lelei i le saoasaoa, tulaga o alamanuia ma le gaosiga o tekinolosi o mea muamua ia e momotu ai le taʻaloga.

O se tusitala mai le Cailian News Agency na faatalanoaina le tele o kamupani lisi ma iloa ai o le manaoga o loʻo iai nei mo le PLA o loʻo faʻateleina.Ona o le le lava o sapalai o loʻo iai nei, o le tau maketi o le PLA o loʻo siʻitia uma, ma o loʻo faigata lava ona maua.I le taimi nei, o le tau maketi o le PLA ua siitia i le 40,000 yuan / ton, ma o loʻo valoia e le au suʻesuʻe o le tau o oloa a le PLA o le a tumau maualuga i se taimi pupuu.

E le gata i lea, o punaoa tau alamanuia o loʻo taʻua i luga o loʻo taʻua e faapea ona o nisi o faʻafitauli faʻapitoa i le gaosiga o le PLA, aemaise lava le leai o ni fofo faʻapisinisi lelei mo le faʻaogaina o tekonolosi o le lactide mea mataʻutia i luga, kamupani e mafai ona tatalaina le tekinolosi filifili uma o alamanuia o O lo'o fa'amoemoe le PLA e fa'asoa atu le tele o tufatufaga a Alamanuia.

O lo'o fa'atupula'ia mana'oga mo meafaitino a le PLA

Polylactic acid (PLA) e taʻua foi o le polylactide.O se ituaiga fou o mea e fa'atatau i meaola e maua mai i le fa'amamāina o le vai o le lactic acid e pei o le monomer.O loʻo i ai le lelei o le biodegradability lelei, faʻamautu faʻamalo, teteʻe solvent ma faigofie gaioiga.E faʻaaogaina lautele i le afifiina ma le laulau, togafitiga faafomaʻi ma le tausiga o le tagata lava ia., oloa ata tifaga ma isi fanua.

I le taimi nei, o le manaʻoga o le lalolagi mo palasitika faʻaleagaina o loʻo faʻatupulaia vave.Faatasi ai ma le faʻatinoina o le lalolagi "faʻatapulaʻa palasitika" ma le "faʻasaina palasitika", ua faʻamoemoeina e sili atu i le 10 miliona tone o oloa palasitika o le a suia i mea faʻaleagaina i le 2021-2025.

I le avea ai o se ituaiga meafaitino taua e mafai ona fa'aleagaina, o le PLA o lo'o i ai tulaga lelei i le fa'atinoga, tau ma le fua fa'apisinisi.O le taimi nei o le fale gaosi oloa sili ona matua, sili ona tele, sili ona fa'aoga lautele, ma sili ona taugofie le palasitika fa'aleagaina.Ua valoia e le au suʻesuʻe e oʻo atu i le 2025, o le manaʻoga o le lalolagi mo le polylactic acid e tatau ona sili atu i le 1.2 miliona tone.I le avea ai ma se tasi o maketi televave faʻatupulaia mo le polylactic acid, o loʻu atunuʻu e faʻamoemoe e oʻo atu i le 500,000 tone o manaʻoga PLA ile 2025.

I le itu sapalai, e pei o le 2020, o le gaosiga o le gaosiga o le PLA i le lalolagi e tusa ma le 390,000 tone.Faatasi ai ma i latou, o le Nature Works o le lalolagi sili ona tele gaosi polylactic acid ma lona gaosiga faaletausaga o le 160,000 tone o le polylactic acid, e tusa ma le 41% o le aofaʻi o le gaosiga o le lalolagi atoa.Ae ui i lea, o le gaosiga o le polylactic acid i loʻu atunuu o loʻo i ai pea i lona pepe, o le tele o laina gaosiga e laʻititi laʻititi, ma o se vaega o le manaʻoga e faʻafeiloaʻi e oloa mai fafo.Fuainumera mai le Pulega Aoao a le Ofisa o Tiute o loʻo faʻaalia i le 2020, o le a oʻo atu i le 25,000 tone le faʻaulufaleina mai o le PLA a loʻu atunuu.

O pisinisi e fa'alauteleina le gaosiga

O le maketi vevela ua tosina mai ai foi nisi o kamupani gaosi saga ma meaola faanatura e taulaʻi atu i luga o le maketi moana lanumoana a le PLA.E tusa ai ma faʻamaumauga mai le Tianyan Check, o loʻo i ai i le taimi nei le 198 o loʻo ola / ola atinaʻe o loʻo aofia ai le "polylactic acid" i totonu o pisinisi a loʻu atunuu, ma e 37 pisinisi fou ua faʻaopoopoina i le tausaga talu ai, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga. toetoe lava 20%.O le naunautaiga o kamupani lisiina mo tupe teufaafaigaluega i poloketi PLA e matua maualuga lava.

I ni nai aso talu ai, na faasilasila mai ai e le taʻitaʻi o pisinisi a le EVA Levima Technologies (003022.SZ) o le a faʻateleina lona laumua i le 150 miliona yuan i Jiangxi Academy of Sciences New Biomaterials Co., Ltd., ma umia le 42.86% o sea o Jiangxi. Academy of Sciences.O le tagata talafeagai e pulea le kamupani na faailoa mai e faapea o le siitia o tupe faavae i le Jiangxi Academy of Sciences o le a iloa ai le faatulagaga a le kamupani i le fanua o mea e mafai ona faaleagaina ma atiina ae tulaga fou o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga mo le atinaʻeina o le kamupani.

Ua lipotia mai o le Jiangxi Academy o Saienisi e tele lava ina auai i le suesuega ma atinae, gaosiga ma le faatauina atu o le PLA, ma fuafua e fausia le "130,000 tone / tausaga biodegradable mea polylactic acid atoa alamanuia filifili poloketi" i vaega e lua i le 2025, o lea o le vaega muamua e 30,000 tone/tausaga.I le 2012, o loʻo faʻamoemoe e faʻaaogaina i le 2023, ma o le vaega lona lua o le 100,000 tone / tausaga e faʻamoemoe e faʻaaogaina i le 2025.

Huitong Co., Ltd. (688219.SH) na faʻalauiloaina foi le 350,000-ton polylactic acid project ia Aperila i lenei tausaga faʻatasi ma le Anhui Wuhu Sanshan Economic Development Zone Management Committee ma Hefei Langrun Asset Management Co., Ltd. e ala i le teu faʻafaigaluegaina i le faʻavaeina o se kamupani poloketi.Faatasi ai ma i latou, o le vaega muamua o le poloketi o le a faʻatupeina e uiga i le 2 piliona yuan e fausia ai se poloketi PLA faʻatasi ai ma se galuega faʻaletausaga o le 50,000 tone, faʻatasi ai ma se vaitaimi fau o le 3 tausaga, ma o le vaega lona lua o le poloketi o le a faʻaauau pea ona fausia se poloketi PLA. fa'atasi ai ma se galuega fa'aletausaga o le 300,000 tone.

Na ta'ua talu ai nei e le ta'ita'i toe fa'aaogāina o le GEM (002340.SZ) i luga o le fa'asalalauga fefa'ataua'iga o lo'o fausia e le kamupani se poloketi palasitika fa'aleagaina e 30,000 tone/tausaga.O oloa e masani lava o le PLA ma le PBAT, lea e faʻaaogaina i le faʻafefeina o ata tifaga tui ma isi fanua.

Ole laina ole gaosiga ole PLA ole Jilin COFCO Biomaterials Co., Ltd., ole lala ole COFCO Technology (000930.SZ), ua ausia le gaosiga tele.O le laina gaosiga ua mamanuina ina ia i ai se gaosiga faʻaletausaga e tusa ma le 30,000 tone o polylactic acid raw material ma oloa.

O le ta'ita'i o le lactic acid i totonu o le atunu'u Jindan Technology (300829.SZ) o lo'o i ai se la'ititi fa'ata'ita'iga o le gaosiga o le 1,000 tone o le polylactic acid.E tusa ai ma le faʻasalalauga, o loʻo fuafua le kamupani e faia se gaosiga faʻaletausaga o le 10,000 tone o le polylactic acid biodegradable mea fou poloketi.E oo mai i le faaiuga o le kuata muamua, e lei amataina le galuega.

E le gata i lea, o Zhejiang Hisun Biomaterials Co., Ltd., Anhui Fengyuan Taifu Polylactic Acid Co., Ltd., Zhejiang Youcheng Holding Group Co., Ltd., ma Shandong Tongbang New Material Technology Co., Ltd. ua fuafua uma e fausia PLA fou. gaosiga gafatia.Ua valoia e le au suʻesuʻe e oʻo atu i le 2025 I le 2010, o le gaosiga faʻaletausaga o le PLA e mafai ona oʻo atu i le 600,000 tone.

Kamupani o lo'o fa'atautaia le fa'atekonolosi gaosiga o le lactide e mafai ona maua atoa tupe mama

I le taimi nei, o le gaosiga o le polylactic acid e ala i le mama-matatala polymerization o le lactide o le faiga autu mo le gaosiga o le PLA, ma o ona pa puipui faʻapitoa e tele lava i le tuʻufaʻatasia o le PLA raw material lactide.I le lalolagi, na'o Corbion-Purac Company o Netherlands, Nature Works Company o le Iunaite Setete, ma Zhejiang Hisun ua fa'atautaia le gaosiga o tekonolosi o le lactide.

"Ona o le maualuga tele o pa puipui faatekinolosi o le lactide, o nai kamupani e mafai ona gaosia le lactide e masani lava ona gaosia e le tagata lava ia ma faʻaaogaina, lea e avea ai le lactide ma fesoʻotaʻiga autu e faʻatapulaʻaina ai tupe maua a le au gaosi PLA," o le tala lea a le tagata fai pisinisi."I le taimi nei, e tele kamupani i totonu o le atunuʻu o loʻo tatalaina foi le lactic acid-lactide-polylactic acid alamanuia filifili e ala i suʻesuʻega tutoʻatasi ma atinaʻe poʻo le faʻalauiloaina o tekonolosi.I le lumanaʻi pisinisi a le PLA, o kamupani e mafai ona faʻatautaia tekinolosi lactide o le a maua ai le avanoa faʻatauvaʻa, ina ia mafai ai ona faʻasoa faʻasoa faʻasalalauga faʻapitoa.

Na iloa e le tusitala o le faaopoopo atu ia Zhejiang Hisun, Jindan Technology ua taulaʻi atu i le faʻatulagaina o le lactic acid-lactide-polylactic acid chain industry.O loʻo i ai i le taimi nei le 500 tone o le lactide ma se laina gaosiga pailate, ma o loʻo fausia e le kamupani le 10,000 tone o le gaosiga o le lactide.O le laina na amata le faʻataʻitaʻiga i le masina talu ai.Fai mai le kamupani e leai ni faʻalavelave poʻo ni faʻafitauli e le mafai ona foʻia i le poloketi lactide, ma o le tele o gaosiga e mafai ona faʻatinoina pe a maeʻa se vaitaimi o faʻagaioiga mautu, ae e le faʻasalaina o loʻo i ai pea vaega mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia atili i totonu. le lumanai.

Northeast Securities o loʻo valoia e faʻapea, faatasi ai ma le faasolosolo malie o le faʻalauteleina o le maketi a le kamupani ma le faʻatulagaina o poloketi o loʻo fausia, o tupe maua a Jindan Technology ma tupe mama i le 2021 e faʻamoemoe e oʻo atu i le 1.461 piliona yuan ma le 217 miliona yuan, o le faʻatupulaia o le tausaga i le 42.3% ma le 83.9%, i le faasologa.

Na taʻua foi e le COFCO Technology i luga o le faʻatautaia o fefaʻatauaʻiga a le kamupani o loʻo faʻatautaia e le kamupani le gaosiga o tekonolosi ma le gaosiga o tekonolosi o le vaega atoa o pisinisi a le PLA e ala i le faʻalauiloaina o tekonolosi ma le tutoʻatasi tutoʻatasi, ma o le 10,000-ton level lactide project o loʻo faʻaauau foi ona alualu i luma.Tianfeng Securities valoia e faapea i le 2021, COFCO Tekonolosi ua faamoemoe e ausia tupe maua o le 27.193 piliona yuan ma tupe mama o le 1.110 piliona yuan, o le tausaga-i-tausaga siitaga o 36.6% ma 76.8% faasologa.


Taimi meli: Iul-02-2021